Stockholm Marathon 2015 – svenskfransk värme under regnet

Tack! Merci! Till alla glada barn och löpare som höll humöret uppe under lördagens Stockholm Marathon, trots att himlen grät oavbrutet över oss. Säkerligen glädjetårar över att se Oliver, Teo, Adam, Aurélien, Tiphaine, Yadhav och Damien, kröna såväl joëletter som huvudstadens gator med sin närvaro. På svensksidan: Att få ta del av Olivers spjuveraktiga leende, Teos glittrande blick och Adams coola uppsyn – bränsle för själen och benen hos oss löpare. Och vilka löpare sen! För att nämna två, Sofia och Archie, som passade på att debutera på långlöpningsdistansernas distans. På fransksidan: revolutionsanda och obeveklig framåtrörelse, från en skara som lät hejaramsor och sånger eka mellan fasaderna, studsa över Mälarens vatten. Et une et deux, et Dunes d’espoir!

En oförglömlig dag och en milstolpe i Glädjeknuffs ännu unga verksamhet. Att knyta band över nationsgränserna ger vår inspiration och motivation än mer nerv. Blir 2016 året då vi besöker Frankrike? Knyter an till hur allt började. 

Vi passar även på att uppmärksamma och gratulera Team Nordmark, samt Team Aron, för deras insatser för en breddad syn på löpningens kärnvärden. Tack även Stockholm Marathons tävlingsledning, som vänligen lät en i Sverige (än så länge) rätt okänd företeelse som ”joëlettelöpning”, få ta plats och synas i landsvägslöpningens finrum.

Sist men inte minst, föräldrar, familj, vänner och assistenter till våra härliga ”riddare”. Tack för er entusiasm, era uppmuntrande ord och er glädje!

(Här kan du läsa om den deltagande löparen Camilla Ringströms upplevelser.)

[hr]

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *