Glädjeruset levde upp till sitt namn!

I går, söndag, defilerade våra två stockholmsjoëletter i samklang med andra hjul, och en hel drös fötter, runt Glädjerusets 10 km. Premiär för detta lopp som fyller ett tomrum i tävlingskalendern. Glädjeruset förvandlade Täbys strandstråk till en enda lång löpande och rullande manifestation för hur rullstolsburna och benburna kan dela såväl mark som lusten till rörelse. Små och stora, unga och äldre, ensamlöpare som familje- och vänklungor, alla njöt vi av sol, havsbris och framåtanda.

I joëletterna, Adam och Kim. Kompisar från förr och två glada energigivare. Sprang gjorde Stefan, Diana, Fredrik den unge, Helena, Nina, Patrik, Camilla, Freja, Fredrik den lite äldre och Viktor.

Vi från Glädjeknuffs kärna tackar i vanlig ordning för ännu en glad sammankomst! Vi vill rikta ett särskilt stort tack och erkännande till Mikael Nordmark (Team Nordmark), som är lika mycket tändande gnista som brinnande låga, då det handlar om Glädjerusets uppkomst och genomförande. Vi i Glädjeknuff har axlat ett antal biroller och är, liksom andra funktionärer och ”stöttare”, stolta över att ha dragit vårt strå till stacken. Det ska också nämnas att startavgiften gick till att gynna RBU:s kampanj ”Aktivt liv för alla”. Något som gör Glädjeruset till något av en stafettpinne, där söndagens 300 deltagare rörde på sig, för att rörelsehindrade barn och ungdomar runt om i Sverige ska få ökade möjligheter att göra det samma.

På återseende nästa år!

Viktor, Mårten & Fredrik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *