Stafettvarvet 2017

DSC03497

Äntligen! För första gången rullade Stockholms och Göteborgs joëletter bredvid varandra i ett lopp. Den grå himlen lyckades inte sänka humöret på varken de sju barn/ungdomar som tävlade eller på de fjorton löpare som sprang med vagnarna.

Hela fyra stycken var debutanter och åkte i joëletten för allra första gången.

Stafettvarvet 2017 - Glädjeknuff

Med två vagnar som körde 5 varv vardera på den 3,7 km kuperade banan så prövades styrkan och uthålligheten hårt på medlöparna. Banan var bred och fin och passerade startområdet för Göteborgsvarvet vid Slottsskogsvallen och via Azaleadalen rundade vi hela Slottsskogen och höjdpunkten är nog när vi susade ner för den branta ”Pliktabacken”. Där stod också en stor trumorkester som spelade samba och gav rytm åt löpsteget.

På målrakan möttes vi av tusentals människor som applåderade och hög musik som skapade en elektrisk stämning. Speakern uppmärksammade oss på varje varv vilket gav ännu mer jubel.

Stafettvarvet 2017- GlädjeknuffStafettvarvet 2017- GlädjeknuffStafettvarvet 2017- Glädjeknuff

Första varven kördes i ett vansinnigt tempo av ren och skär lycka att få komma igång och även om det föll några droppar regn från himlen så var värmde barnen och ungdomarnas glädje våra hjärtan. De andra löparna hejade fram oss under hela tävlingen med positiva peppande ord och gjorde high-five klappar med barnen och ungdomarna. Funktionärerna dansade och visslade outtröttligt varje varv längs vår väg mot målet och publiken var fullständigt fantastisk.

Eller som Jonathan målande beskrev det: ”Publiken blir som gaaaaalen!”

DSC03581Stafettvarvet 2017- Glädjeknuff

Efter drygt 1,5 timme var vi alla i mål, glada och trötta samlades vi och kramade om varandra. Nu tittade till och med solen fram genom dimman och gjorde Slottsskogen sagolikt vacker.

Precis som förra året kommer Varvet ordna ngt minne till alla deltagande barn och ungdomar.

Stort tack till Michelle, Elliot, Thea, Amanda, Jonathan, Alvin, och Alva som ville vara med samt deras familjer och assistenter. Stort tack till alla löpare är med och springer med oss!

Tack till alla andra löpare, funktionärer och publik för ert stöd! Alla älskar inkludering, det är underbart att få uppleva i dessa tider!

Slutligen stort tack till Göteborgsvarvet som bjuder in oss till Stafettvarvet. We will be back!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *