Kungsholmen Runt 2016 – Med solstrålarna Oliver och Teo

Kungsholmen Runt bjöd (i lördags) som vanligt på ett stämningsladdat arrangemang. Vi har sedan vårt första deltagande välkomnats med värme av arrangörerna FK Studenterna, vilket har gjort halvmaran (21,1 km) till ett förstahandsval bland vårloppen.

Så, för fjärde året i rad lät vi joëletten (i år deltog vi med ett ekipage) ta fart längs Norr Mälarstrands långraka. I högsätet log Oliver i kapp med klapprande steg, flankerad av löparna Sofia, Nicklas, Annika, Gabriella, Martin, Anders, Joakim och Viktor. Trångt till en början, men allteftersom mer spelutrymme att tuffa på. Solen och värmen hand i hand med känslan av att springa långt bortom vårens tidigare kyla. Att Oliver gillade atmosfären gick inte att ta miste på. Särskilt då han med små subtila nickningar diggade till klubblåtarna som utplacerade DJ:s pumpade ut.

Vid 10 kilometer klev Oliver ur och Teo tog plats. Favorit i repris, både då det gäller Teo (som är en rutinerad joëletteriddare vid det här laget) och varvet runt Kungsholmen. Om Teo gillade farten i joëletten, så är var det ”hundspottingen” som satte hans leende i maxläge. Väl medvetna om Teos kärlek till hundar, hjälptes vi alla åt att spana efter de fyrbenta. Kanske började det kännas lite i löparnas ben nu (eller överkroppar, rättar nog någon…), men det var inget som märktes. Med god fart lades kilometerna till varandra och snart återstod bara målrakan, efter kryssande bland Rålambshovsparkens solfirare. Med Oliver åter i gänget bröt vi klockans tickande vid 2 h 6 min och 22 s.

Tack alla för ännu en trevlig löpning på rull! Och tack till Christer Schapiro för finfina bilder!

”Teo var idag med i loppet ”Kungsholmen Runt” i strålande väder med underbara Glädjeknuff gänget. Sen skön promenad langs vattnet vid Norra Mälarstrand och fika med Anton, mormor vid Stadshuset….och…. där fanns fina stora hundar!!!” – Tori Hamsund (Teos mormor)

”Kungsholmen Runt för Oliver med Glädjeknuff en solig majdag. Lagom att springa en mil och sen pausa för middagslur i värmen medan Theo tog över vagnen. En mycket nöjd Oliver åkte till landet för efter-loppet glass! Tack alla pigga fantastiska löpare för en fin dag!!” – Sofia Carheden Eriksson (deltagande löpare och Olivers mamma)

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *