Joëlettepremiär i Göteborg!

I lördags blev det jungfrutur för den joëlette som vårens insamling gav. Tack vare alla generösa givare och tack vare Polstjärna, som gav oss en fruktsam plattform på nätet, har nu Glädjeknuff landat i Göteborg. Vår blåvite samordnare Rikard Hallgren berättar här om premiären…

RBUs Familjedag i Slottsskogen, Göteborg, den 7 juni 2014

I början av förra veckan var det högst osäkert om det skulle gå att genomföra den planerade premiären med göteborgsjoëletten. På grund av lång leveranstid beräknades joëletten ”landa” i elfte timmen, så ursprungsplanen med att genomföra en av Salomon Trail Tours banor i Skatås lades åt sidan. Terrängen i Skatås är dessutom så pass tekniskt utmanande att det hade krävts tid för samträning av löparna, för att passageraren skulle få en positiv och säker upplevelse. Fokus styrdes istället om till att delta på RBU:s familjedag i Slottsskogen. Detta var i ett retrospektiv en bättre premiär eftersom barnen och ungdomarna med deras familjer och assistenter fick möjlighet att bekanta sig med joëletten och oss förare.

På plats som joëletteförare och representanter för Glädjeknuff var jag Rikard Hallgren, Susanna Lisell och Tomas Amneskog. Vi anslöt till familjedagen klockan 12.00 och var kvar tills arrangemanget var över klockan 15.00. Under den tiden fick barnen och ungdomarna bekanta sig med joëletten. Det var mycket nyfikenhet och för några av barnen stannade nyfikenheten vid att provsitta den. Men det var flera barn som mer än gärna ville följa med på en provtur och deras glädje gick inte att ta miste på. Under färden fick barnen helt styra hastigheten genom att via sin assistent meddela om det skulle gå fortare eller långsammare. Det senare var aldrig något önskemål och vi förare fick slita rejält för att matcha barnens önskemål om högre farter. Men de som fick slita mest var nog barnens assistenter som springande följde med joëletten. Barnen och ungdomarna utstrålade lycka och var definitivt öppna för att följa med som passagerare vid något framtida arrangemang (löptävling eller prova på-tillfälle).

Under de stunder som joëletten inte var ute på rundtur fick vi förare svara på massor av frågor. En del frågor rörde ekonomi, det vill säga vad det kostar att hyra/åka med joëletten. Vi var väldigt tydliga med att detta är en helt ideell verksamhet och är till för att erbjuda barn och ungdomar med funktionshinder, en upplevelse som det på andra sätt skulle vara svårt eller omöjligt att få, helt utan kostnad. Det var även frågor kring säkerheten på vagnen, kring vilka arrangemang vi planerar att sätta upp eller delta i, med mera. Flera av barnen och ungdomarna lämnade, genom sina föräldrar, kontaktuppgifter till oss. Något som bäddar för deltagande i framtida löparäventyr med Glädjeknuff.

Sammantaget var det en mycket lyckad premiär för göteborgsjoëletten. Dels för oss löpare som äntligen fick pröva på att springa med den efterlängtade joëletten, men framför allt för de barn som i full fart susade genom Slottsskogen!

[hr]

[fblike style=”standard” showfaces=”true” width=”450″ verb=”like” font=”lucida grande”]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *