Glädjeknuff springer in det nya året!

Sylvesterloppet 2017 - 1

Så var det dags igen. Glädjeknuff debuterade i Göteborg på Sylvesterloppet 2015 och arrangörsföreningen Solvikingarna bjöd direkt efter målgång på stående fot in oss till 2016 års lopp. Detta innebar Glädjeknuffs fjärde lopp i Göteborg och vi har på ett år totalt bjudit 13 passagerare på en åktur i joëletten! Det var flera barn/unga som visat intresse för loppet på nyårsaftonen och lotten föll på Elliot och Thea.

Det blev riktigt bra löparväder med ca 8 grader varmt och även om det blåste en del ligger banan, som går centralt i Göteborg, ganska vindskyddad. Elliot var ivrig att komma iväg på startsträckan och eftersom Glädjeknuff startar sist i startfältet går det ganska långsamt de första kilometrarna runt Heden och längs avenyn ner mot allén, och Elliot gungade fram och tillbaka för att visa att han ville åka fortare! Väl ute i allén började vi röra oss uppåt i fältet till Elliots stora glädje och joëlettens terrängegenskaper prövades på gräset bredvid cykelbanan fram mot Gamla Ullevi. Runt Nya Ullevi och längs Mölndalsån började det gå riktigt fort och vi medlöpare bytte ofta positioner runt vagnen för att orka det höga tempot. När Gothia hotellen rundats och Scandinavium passerats och vi närmade oss växling hördes förcyklistens visselpipa och för första gången sedan startskottet fick vi hålla vänster för att släppa förbi en löpare, det var loppets segrare, William Lind från Sävedalen AIK som gjorde fina 30.16 på 10 km.

Sylvesterloppet 2017 - 2

Strax efter vätskekontrollen vid drygt 5 km stod Thea redo att växla och efter ett snabbt byte var vi åter i Allén i ett rasande tempo. Under andra varvet i Gårdakvarteren gör vi våra snabbaste kilometertider och Thea hejade på och ville åka ännu fortare. Under hela loppet har löpare, funktionärer och publik hejat fram oss med glada tillrop och när vi svänger in på Bohusgatan vet jublet inga gränser och utanför polishuset håller vi uttryckningsfart och borde haft både blåljus och sirener. I mål ansluter Elliot. Thea blir intervjuad, medaljer delas ut och alla får återhämta sig med banan, sportdryck och choklad.

Sylvesterloppet 2017 - 4

Tack till deltagande barn/ungdomar, familjer, Solvikingarna, medlöpare och publik, vi kommer gärna tillbaka!

/Glädjeknuff genom Anders Sandegård.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *