Virtuella Hjallemilen med Amina och Max

I går sprang Glädjeknuff Skåne en virtuell variant av Hjallemilen. Ett välgörenhetslopp där alla intäkter går till förmån för barns kamp mot kongenitala muskeldystrofier (CMD), en allvarlig form av muskelsjukdom som bryter ner och förstör musklerna i kroppen, däribland hjärtat och lungorna.

Jag var värd för arrangemanget och det var en festlig stämning då kaptenerna Max och Amina, samt alla löpare strömmade till, hemma på gatan i Skanör.

Klockan 14.00 räknade vi ner och de två ekipagen satte av längs en bana som bjöd på det bästa av Skanör med omgivningar. Stadsparkens och Skanörskogens skugga, Kärleksstigens flirt med Flommens golfbana och ”hus med vyer”, gång- och cykelstråk längs böljande sanddyner och färgglada badhytter, Skanörs kyrkas anrika lugn, korsvirkeshusens prakt.

Vid 5 kilometer, ett välbehövligt stopp vid en liten men törstsläckande vätskestation, roddad av min familj och Aminas mamma Karin.

Vid 7,5 km, med havets turkosa svalka i närheten och Öresundsbron i fjärran, en hejaklack bestående av min utökade familj.

Amina och Max var i högform och gav oss alla den energi som inspirerar till att mala på och ge joëletterna god fart. Ett härliga kretslopp av positiva känslor – Glädjeknuffs huvudbränsle.

Tack alla löpare för den ovärdeliga insats ni gör! Tack Max och Amina för att ni visar oss vägen med era leenden!

/Viktor

Fotograf: Viktor Winterglöd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *