Tunga medaljer, rappa kliv och stora leenden på Lidingö!

Den dystra himlen lyckades inte matta det högtryck Glädjeknuff levererade i lördags. De tretton löparna och riddarna Adam, Rebecka och Kim avverkade Lidingöloppets 30 kilometer i stor stil. Adam och Rebecka var först upp i våra två joëletter och de trivdes så bra vid Kyrkvikens 8-kilometerspassage att de fortsatte hela vägen till Grönsta gärdes 20-kilometerskontroll. Där lämnade Adam plats åt Kim, men Rebecka valde att sitta kvar och lät sitt leende lysa upp även den sista milen. Efter 3 h 18 min spurtade lag ”Glädjeknuff 1” längs målrakan, med Kim och Adam (som nu anslöt med sin egen rullstol) mitt bland applåderna. Ett fantastiskt ögonblick. Inte mindre storstilat defilerade lag ”Glädjeknuff 2” en stund senare mot målsnöret, och Rebecka kunde efter 3 h och 33 min av soloåkning ta emot sin medalj.

För de flesta av löparna – Tobias, Maria, Ludvig, Joakim, Sverker, Adam, Mårten, Daniel, Marcus, Per, Jan-Erik, Björn och Staffan – var det första gången som de sprang med oss. Upplevelsen verkar ha satt spår och många vittnar om att det var ett av de roligaste loppen de sprungit, tack vare samhörighetskänslan kring joëletten och allt det positiva som kommer med glädjeknuffandet.

Så här skrev löparen Björn Reich:

Det blev den i särklass häftigaste löparupplevelsen för min del i kategori värme och kärlek. Dels det fantastiska ändamålet som sådant och det sköna tryck och laganda vi löpare och riddare fixade helt själv i peppande, jädra ös helt enkelt, och all härlig publik för att inte missa alla löpare som följde våra kommandon, håll till höger, vagn kommer! Ingen blev sur, tvärtom applåder, touching. Det i särklass häftigaste var kontakten och glädjeblicken från Rebecka, den härliga tjejen som med sitt handikapp hade en kanondag och från föräldrar som var lika lyckliga dom med. Rörande och kan jag hälsa att en tår av glädje vid ett par tillfällen föll mot min kind, häftigt. Hittade några helt nya muskler också och konstaterar grym coreträning och vader som fick jobba riktigt hårt. Arrangemanget som sådant med instruktioner var klockrena, bra jobbat alla ni som fixat allt att flyta snyggt med allt. Stort tack för en ärofylld dag. Av 10 möjliga så tog ni 10 = Topp.

Ett stort tack till alla er som delade dagen under Glädjeknuffs flagg! Bonustack till Andrew för sitt roddande och sin nyväckta entusiasm kring vår verksamhet.

Tack till Running Sweden för att vi fick campa i ert tält!

Tack till fotograf Robin Roeng, vars bilder ni hittar nedan.

[hr]

Glädjeknuff-Lidingöloppet-1Glädjeknuff-Lidingöloppet-2 Glädjeknuff-Lidingöloppet-3 Glädjeknuff-Lidingöloppet-4 Glädjeknuff-Lidingöloppet-5

[hr]

[fblike style=”standard” showfaces=”true” width=”450″ verb=”like” font=”lucida grande”]

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *