Det här är Glädjeknuff

Hej!

Glädjeknuff är en ideell förening med målet att ge funktionsvarierade barn och ungdomar löparupplevelser i rullande form. Vi är ett gäng entusiastiska springare som erbjuder äventyrslystna unga riddare stunder att minnas, från utkiksplatsen i joëlettens säte (en snabbrullande och terränggående enhjuling till rullstol, som förs framåt av minst två löpare).

Glädjeknuff startades av Mårten Thorslund, Viktor Winterglöd, Fredrik Holmgren och Daniel Skog, i januari 2013. Det var efter Viktors reportageresa till Frankrike i maj 2012, där han tillsammans med organisationen Dunes d’Espoir deltog i loppet Angers Trail, som tanken på en liknande verksamhet i Sverige slog rot. I juni 2014 växte Glädjeknuff och fick en gren i Göteborg, under Anders Sandegårds ansvar. Under 2019 etablerar vi Glädjeknuff i Skåne.

Vi hoppas att vår rörelseenergi ska ge många kilometrar av sprudlande glädje.

Glädjeknuff finns i Stockholm, Göteborg och Skåne (Malmö/Lund med omnejd).

Löpare från Glädjeknuff och den franska föreningen Dunes d’Espoir under Angers Trail, i juni 2018.

Hej,
 
Jag är mamma till en liten svensk-fransk pojke, Rufus, som brukar springa med Dunes D’Espoir.
 
Hur som haver, ville bara tacka för artikeln i Runner’s World. Tycker det är kanon om andra kanske kan få upp ögonen och kanske starta liknande rörelser i Sverige. Min son har blivit helt biten på löpning nu. Har gjort en stor skillnad i hans liv i varje fall. Jag skulle gissa att det gjort stor skillnad i andras liv också, bade barn och löpares.
 
Hälsa Stockholm och ha det bra!
 
/Helena